Nyhedsbrev januar 2020

(Hvis du vil direkte til oversigt over workshops, retreats og faste hold – så scroll til bunden af siden)

Kære alle,

Året nærmer sig sin slutning, hvilket helt naturligt kalder på refleksion over året der er gået. Og hold da op et år det har været for mig.

Jeg er fyldt op af taknemmelighed når jeg en stund tænker på, at mine Vejle hold nu kører helt af sig selv. At jeg nu, efter halvandet år med hold i Vejle, har yogier, ikke kun i Odense, men også her, der tilmelder sig igen og igen.

Jeg må indrømme, at jeg synes, det var helt vildt udfordrende, at starte op i en ny by, og så tilmed i en by, hvor der allerede er så mange gode tilbud. Og jeg blev testet på min tålmodighed, både med opstart af hold, og på arbejdet med de sociale medier, som er blevet et nødvendigt redskab når du starter nyt op – også for en yogalærer. Jeg var frustreret over den tid jeg brugte foran skærmen, og brugte krudt på at jeg jo bare gerne ville gøre det jeg brænder så inderligt for – at formidle yoga.

Det var næsten som at være helt nyuddannet igen, med tanker som – er der plads til én som mig? Og hvordan når jeg ud til alle jer? Men allervigtigst fik det mig til endnu engang, at reflektere over – hvad det lige jeg kan byde ind med?

Og netop det her med jævnligt at tune ind på – hvad er mine ressourcer? (og her mener jeg ikke kun arbejdsrelateret, men ressourcer i det hele taget!) – Det er super vigtigt for os alle som mennesker, så vi mærker vores tilstedeværelse giver mening. Vi bliver taknemmelige for det vi kan og for den vi er. Og når vi mærker det så får vi helt automatisk mobiliseret styrke til at ændre de aspekter af vores liv og vores mønstre vi ikke er tilfredse med.

For mig betød det i denne lidt udfordrende periode at jeg endnu engang blev bevidstgjort i min kerne om at jeg er formidler og at det er vigtigt for mig at være fysisk tilstede med alle jer jeg underviser. Jeg formidler træning til en stærk og sund krop i balance – men jeg formidler i særdeleshed det at acceptere det som er lige nu og ikke presse noget igennem. Hverken i krop eller sind. Magisk nok er det her der kan ske et slip, en åbning, så der bliver plads til noget nyt.

Så denne periode har både på trods af udfordringen, men ikke mindst grundet udfordringen, været det hele værd, for den har bevidstgjort endnu engang at jeg laver lige det jeg skal, det er mit kald.  

Og netop da jeg accepterede arbejdet med de sociale medier og at det tager tid at starte et nyt sted… så husk at trække vejret og skabe rolige stunder, så du mærker alt det der er. Så så jeg, at der jo faktisk allerede var kommet en del til yoga i Vejle og nu kører holdene helt af sig selv og ofte helt fyldte.

Jeg deler denne lille personlige udfordring fordi den fortæller meget fint at det er evig øvelse, også for mig og også selvom jeg er yogalærer, at accept, tid, ro og åndedræt fører til en egenomsorg der åbner for alt det gode i livet.

Netop det hjalp mig for nu 10 år siden igennem en stress sygdom og til et liv uden stress og med mindre smerte og mere glæde, kærlighed og energi. Det har igennem denne egenomsorg åbnet for en kærlighed til mig selv, hvilket har åbnet for at opleve samhørighed. Jeg føler mig mindre alene og bliver bedre spørge om hjælp når jeg har brug for det.

De svære rejser er ofte dem vi lærer mest af, og dem der gør vi kan opleve mere taknemmelighed, hvis vi åbner hjertet og giver plads. Endnu et af livets paradokser er, at vi oftest først bliver bevidste om det vi lærer, når vi er igennem den svære tid. Så jeg tænker øvelsen er at se selv den mindste flamme i mørket og fokusere på den, så breder varmen sig stødt og roligt.

Og med øvelse og med tiden opdager jeg hurtigere når jeg er på afveje, og jeg finder hurtigere hjem i mig selv igen.

Og netop det brænder jeg for at plante frø med, i alle jer, der kommer til yoga hos mig – men du skal selv gøre arbejdet og opleve hele rejsen – NYD TUREN

Sidste år var jeg på videreuddannelse i Indien – overbygning i yogaterapi. Det har resulteret i at jeg det sidste år også har været på klientbesøg. En kæmpe gave at anvende yogaen målrettet de udfordringer, der måtte være. Lad mig vide hvis det er noget du vil høre mere om.

TAK FOR ALLE JER – både i Vejle og Odense, der kommer til yoga igen og igen! – Uden jer kunne jeg ikke gøre det jeg brænder så inderligt for – AF HJERTET TAK –

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår!

Namasté

Rikke

Det nye forår byder på…

Workshops og retreat

2. januar 19.30-21.30 Workshop Candlelight yoga Kølholt i Vejle – UDSOLGT

11. januar 13-16 Masterclass Yogaterapi Overgangsalder Yoga og ayurveda – Nordisk Yoga i Odense 14 pladser solgt af 24

14. marts Workshop Meditativ Rejse i din indre krop med mikrobevægelser – Nordisk yoga i Odense

4. april Workshop med og om yoga … forening af ayurveda og traditionel kinesisk medicin …workshop in progress i samarbejde med min bosslady ved nordisk hot yoga, dygtige kollega og dejlige veninde Heidie Marie Løvendahl – endelig titel og beskrivelse følger – deles på facebook når klar

15-17. maj Retreat Velkommen sommer – yoga – meditation – ayurveda – stilhed – Strandgården på Djursland 9 pladser solgt ud af 15

Faste hold

Tirsdage i Vejle                 

16.00-17.30 Gravid Yoga

17.45-19.15 Hatha Slow Flow (2 ledige pladser)

Onsdage i Odense

16.30-17.45 Hot Hatha Slow Flow

18.15-19.30 Hot blid yoga, åndedrætsøvelser og meditation

Torsdage i Vejle                

9.45-11.15 Blid yoga, åndedrætsøvelser og meditation (1 ledig plads)

Læs om det hele under fanerne i menuen 😉