Hormonbalancerende – Blidt flow og yogaterapi – for kvinder

Denne klasse er for dig, der trænger til at arbejde mod balance i dit hormonsystem, opleve mere ro i krop og sind og blidt få arbejdet kroppen igennem. Alle kan deltage!

Tirsdag 18.15-19.45 

Hold opstart 22. februar 2022

Tilmeld

Du kan også følge Prajna Yoga Place på facebook – her for løbende opdateringer om hold og workshops.

Hormonbalancerende – Blidt flow og yogaterapi – for kvinder

Denne klasse er egnet til dig der trænger til at få mere ro på krop og sind og blidt få arbejdet kroppen igennem.
Klassen er bygget op omkring elementer fra både yogaterapi, restorativ yoga og yin yoga, men også blide styrkeøvelser for hele kroppen.

Holdet har en lang række helbredsmæssige fordele og er særligt velegnet til dig, der oplever hormonel ubalance fx igennem udfordringer relateret til overgangsalder som eksempelvis hedeture, søvnproblemer, svækkelse af led, muskler eller bækkenbund – alt sammen symptomer, der kan skyldes det fald, der sker i de kvindelige hormoner i denne livsfase.

Også særligt velegnet dig der er stresset, har kroniske smerter, forhøjet blodtryk, for lavt stofskifte, mave-tarmproblemer, svækket immunforsvar, migræne, stress, udbrændthed og depression.

Du far gradvist intro både til de enkelte stillinger, til meditationerne og åndedrætsøvelserne og det at mærke ind og tage hensyn til din krop.

– Så alle kan deltage uanset niveau

Vi arbejder med både ojas og tejas (yin og yang). Det er balancerende for hormonsystem og nervesystem og sundt for bindevæv, knogler og organer.

Du bliver flere fulde åndedræt i hver stilling, så kroppen får ro til at opleve og vi anvender åndedrættet til at skabe plads så du kan arbejde dybere og dybere i din praksis.

Stillingerne (asanas) guides med opmærksomhed på sund kropsholdning i samarbejde med åndedrættet så du får en stærk, smidig og sund krop i balance.

Ud fra kroppens, sindets, livets foranderlighed, trænes du i at lytte til hvad din krop fortæller dig – opleve din tilstand lige her og nu.


Åndedrættet bygger bro mellem krop og sind – mellem vores sanser, nervesystem og hormonsystem. Og vi kan træne at sende ro på hele vores system igennem at være tilstede i nuet. Til det bruger vi både korte meditationer og åndedrætsteknikker. Åndedrættet stimulerer organerne og ilter cellerne, men hjælper også til at slippe spændinger så der skabes flow i kroppens energi. Det er sammen med vores puls oplagt til at lære kroppens signaler at kende – Et meditativt redskab du altid har lige ved hånden til at skabe ro ved at flytte fokus til at opleve i nuet.

Hver klasse afsluttes med 15 min afspænding – det er her de nye tilstande rodfæster sig i kroppen.

– Ren forkælelse for krop og sind!

Er du fx i tvivl om hvilket hold du skal vælge eller har du andre spørgsmål, så kontakt Rikke på tlf: 31219622 mail: prajnayogaplace@gmail.com